Brittisk musikal om de spanienfrivilliga

Den brittiska musikalen Goodbye Barcelona, som tidigare har visats på Arcola Theatre i London under november-december 2011, kommer förhoppningsvis att sättas upp i Spanien under 2013. Musikalen, som har fått mycket goda recensioner, skildrar en 18-årig judisk man som reser ner till Spanien efter att ha deltagit i kampen mot Mosleys Svartskjortor vid Cable Street, East End, i London. Hans mor ansluter sig inom kort för att tjänstgöra som sjuksköterska för republiken. På plats i Spanien möter han frivilliga med olika bakgrunder och karaktärer. ”I slutet av pjäsen har inte alla karaktärer överlevt, men de har alla blivit hjältar, var och en på sitt eget sätt.” Pjäsens manusförfattare och kompositörer, Judith Johnson och KS Lewkowicz, fick idén efter att ha läst specialuppslag av tidningen Guardian från 2000, då ett antal levande brittiska frivilliga intervjuades.

GB-LucyBradshawasRebeccaPhoto-SimonAnnand

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.