Till minne av Ingrid Segerstedt-Wiberg

ingrid_segerstedt_wiberg

21 maj avled journalisten, riksdagskvinnan och asylrättskämpen Ingrid Segerstedt-Wiberg.  I likhet med sin far, den stridbare liberale tidningsredaktören Torgny Segerstedt, var hon en konsekvent och outtröttlig antifascist vars engagemang alltid tog sig praktiska uttryck. Hon var engagerad i det spanska folkets kamp mot fascismen, hon hjälpte  tidigt antifascistiska flyktingar och agerade mot de rättsliga trakasserier som många spanienfrivilliga utsattes för efter hemkomsten. 1991 gav hon tillsammans med Ingrid Lomfors ut boken ”När Sverige teg: om nazisternas förföljelser”. Hon fortsatte livet ut att agera mot nynazistiska rörelser och rasistiska yttringar och tendenser. Vi hedrar hennes minne genom att fortsätta att arbeta i samma anda.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.