20 november: Kerstin Ekström berättar om sin bok ”Överlevarna” i Östersund

Författaren Kerstin Ekström berättar och visar bilder om sin bok ”Överlevarna”. Under tjugo års tid har hon rest runt i Spanien, södra Europa och även i Sverige och träffat överlevare från kriget och diktaturen.
Hon har samtalat, lyssnat, fotograferat och skrivit ner deras historia. Genom dessa berättelser får vi nu möta de personer som kämpande sig igenom krigets fasor, exil och flyktingskap.Vi möter också de som stannade kvar i en tid då föräldrar arkebuserades, då kidnappningar av barn, illegala adoptioner, och barn som fråntogs sin identitet förekom. Vuxna och barn dog i fängelser av sjukdom och svält. En tid då det räckte med att dela ut flygblad för att bli arkebuserad.

Plats: ABF Rådhusgatan 37, Östersund

Tid: Lördag 20 november kl 13.00

Arrangörer: Östersunds LS, ABF och Svenska Spanienfrivilligas Vänner.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.