Stor uppslutning på 1 maj vid minnesmanifestationer i Göteborg och Stockholm

l1041433

Foto: Jöran Fagerlund

Det var stor uppslutning vid minnesmanifestationen i Göteborg på Masthuggstorget. Utöver tal från arbetarrörelsens ungdomsförbund och SEKO Sjöfolk, sång och musik läste Jenny Wrangborg, kallskänka och poet, dikter skrivna under spanska inbördeskrigets år.

Fler foton samt ljudupptagning från manifestationen kan hittas på Jöran Fagerlunds blogg

La Mano 12, 1

Foto: Kjersti Bosdotter

I Stockholm var uppslutningen vid La Mano-monumentet på Katarinavägen större än på många år. Utöver sång från Monica Nielsen och sångkören Extra salt samt musik av Vänsterns blåsorkester talade representanter för hela arbetarrörelsen, bland dem Jonas Sjöstedt (v) och Maj-Britt Theorin (s).

Fler foton från La Mano (samtliga av Kjersti Bosdotter)

monica nielsen

_Jonas

maj-britt theorin

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.