”Farsan, spanien, kriget och jag” – föreläsning 1 oktober på Lärjeåns kafé och trädgårdar

Tisdag 1 oktober berättar författaren Kerstin Gustafsson Figueroa om sin bok ”Farsan, Spanien, Kriget och jag” på Lärjeåns kafé och trädgårdar i Göteborg. Kerstins pappa var en av tiotusentals som reste till Spanien på 30-talet för att kämpa för demokrati. Efter hans död hittar hon ett kuvert där hela hans liv finns: bilder, anteckningsböcker, brev och viktiga papper. Hon påbörjar en resa i pappans spår. Boken är en personlig berättelse om arbetarrörelsen, om kamp för rättvisa, om det spanska inbördeskriget och en dotters relation till sin pappa.

Först visas Julia Newmans dokumentärfilm ”Into the fire” (engelskt tal) – om amerikanska kvinnor som reste till Spanien på 30-talet för att stödja den spanska republiken som sjuksköterskor och medicinsk personal.

Plats: Lärjeåns Kafé & Trädgårdar. Vägbeskrivning:
http://blog.vagenut.coop/kontakt/hitta-hit/
Tid: 18.00 (mingel och fika från kl 17.30)
Fri entré och fika.
Ett samarrangemang mellan Blå Stället och Svenska Spanienfrivilligas vänner
http://www.blastallet.goteborg.se/

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.