Digitala 1 maj-manifestationer till minne av de spanienfrivilliga

Varje år anordnas manifestationer på 1 maj i Stockholm och Göteborg då hela arbetarrörelsen gemensamt hyllar de 600 svenskar som reste ner till Spanien för att bekämpa Francos fascister under spanska inbördeskriget 1936-1939. Av de dessa antifascister från den svenska arbetarrörelsen som reste ner stupade 170 personer tillsammans med det spanska folket i kampen mot fascismen.

1 maj-manifestationerna kommer att ha en annan prägel i år. Vi bidrar till att minska smittspridningen genom att hålla manifestationerna digitalt. LO-distriktet i Stockholm kommer alltså inte att ordna någon fysisk samling vid La Mano-monumentet. Däremot kommer hela manifestationen, med samma program som tidigare år, att sändas live på Facebook 1 maj kl 09.30-10.30. Därefter kommer sändningen att finnas tillgängligt på LO-distriktets hemsida.

I Göteborg kommer ingen fysisk samling att ske på Masthuggstorget för att minnas de spanienfrivilliga. Istället kommer Svenska Spanienfrivilligas vänner att publicera en film på hemsidan och Facebook-sidan på 1 maj kl 11.00.

La Mano-monumentet på Katarinavägen i Stockholm.
Masthuggstorget i Göteborg.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.