De spanienfrivilliga hedrades på 1 maj i Göteborg och Stockholm

På 1 maj samlades en stora skara på Masthuggstorget i Göteborg för att delta i den årliga hyllningen av de spanienfrivilliga. Med tal och musik hyllades de svenska frivilliga i spanska inbördeskriget i kampen mot Franco-fascismen. Jan Hammarlund spelade musik och Spaniens konsulat i Göteborg skickade blommor som lades vid minnesmonumentet.

Årets samling på 1 maj till minne av de spanienfrivilliga vid La Mano-monumentet i Stockholm blev den största någonsin. Med tal och musik hyllades de svenska frivilliga i spanska inbördeskriget i kampen mot Franco-fascismen. Arbetarrörelsens fackliga och politiska organisationer var på plats med fanor. Spanska ambassaden lade blommor vid monumentet.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.