Köp våra böcker

Köp våra böcker!

Vi har gett ut två böcker som finns till försäljning:

Antologin ”¡No pasarán! – spanska inbördeskriget och uppgörelsen” (utgiven på Nixon förlag 2008, 260 sidor, inbunden, hårdpärm)

nopasaran

I boken ges en historisk bakgrund till kriget i Spanien 1936-1939. Boken beskriver krigets förlopp, den förrädiska ”noninterventionspakten”, motsättningarna på den republikanska sidan om krigets mål – social revolution eller försvar av den borgerliga demikratin? – , de internationella brigadernas insats och den omfattande solidariteten med Spaniens folk som i Sverige utvecklades till en unik folkrörelse. Boken för också fram utvecklingen i Spanien till dagens situation och behandlar den senfärdiga övergången från fascism till västerländsk demokrati efter diktatorns död 1975. Vittnesbörd ges om dagens kamp om historien för att trots hårt motstånd återupprätta minnet av republiken och fascismens offer. Tretton författare (bland dem Ove Allansson, Håkan Blomqvist samt de dokumentärfilmarna Martin Jönsson och Pontus Hjorthén) skildrar ur olika perspektiv Spaniens avgörande roll och strålande exempel i 1930-talets kamp mot fascismen.

Boken finns att köpa på Aniara bokhandel i Göteborg och kan beställas direkt av föreningen för 170 kr + frakt.  Skriv i så fall i vårt kontaktformulär (”Kontakta oss/Bli medlem” i menyn till höger) att du vill beställa den

brevtillenbroder

Brev till en broder är en helt nyproducerad skrift om en av de svenska spanienfrivilliga, Bengt Segerson, och hans upplevelser från det spanska inbördeskriget 1936-1939. Skriften bygger på brev som Bengt skrev till sin bror Sven där han berättar om sina intryck från den spanska republiken och kriget. Breven återfanns av en tillfällighet förra vintern av Bengts änka Greta.

Författare till skriften är Jonas Sjöstedt som tidigare också skrivit intervjuboken Masthugget Moskva Madrid, som handlar om Bengt och Greta Segersons liv.

Breven från Bengt Segerson ger en unik inblick i vad svenska frivilliga för den spanska demokratin tänkte och upplevde. Tillsammans med intervjumaterial formar de en unik dokumentation av denna kamp mot fascismen som engagerade arbetarrörelsen över hela världen

Boken finns att köpa på Aniara bokhandel i Göteborg och kan beställas direkt av föreningen för 80 kr + frakt.  Skriv i så fall i vårt kontaktformulär (”Kontakta oss/Bli medlem” i menyn till höger) att du vill beställa den

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Köp våra böcker

  1. Mark skriver:

    Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *