Madrid hedrade Internationella brigaderna med nytt monument

Ett 20-tal svenskar har varit på plats i Spanien under perioden 22-30 oktober för att på olika håll i landet uppmärksamma 75-årsminnet av Internationella brigadernas upprättande. Manifestationer och ceremonier har hållits i bland annat Madrid, Albacete och Barcelona. Fyra överlevande spanienfrivilliga var på plats i Madrid när ett monument avtäcktes vid universitet.

Surviving_Brigade_members

 

 

 

 

 

 

 

Mer information om resan, och fler foton, kommer upp på hemsidan i november. Till dess hänvisar vi till tidningen El Pais engelskspråkiga hemsida, där de fyra spanienfrivilliga intervjuas: http://www.elpais.com/articulo/english/You/are/the/history/you/are/the/legend/elpepueng/20111026elpeng_1/Ten

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.