Ny bok om svensk spanienfrivillig ges ut 1 maj

Farsan, Spanien...

1 maj ger bokförlaget Migra ut boken ”Farsan, Spanien, kriget och jag” av Kerstin Gustafsson Figueroa

”Min pappa föddes tio år före den ryska revolutionen. Han dog sju år efter murens fall. Han levde i nästan ett helt sekel, upplevde två världskrig och åtskilliga revolutioner. Han byggde vårt välfärdssamhälle, och han förbannade dem som sålde ut det. När fascismen växte sig stark i Europa på 1930-talet gjorde han som tusentals andra unga män och kvinnor från hela världen. Han reste som frivillig till Spanien. Ett helt liv fortsatte han sedan i det tysta att verka för det han trodde var rätt. Om honom och hans kamrater skrivs det inte i skolböckerna. Nu är de borta och kan inte själva berätta hur det var. Därför skriver jag den här historien.”

Kerstin Gustafsson Figueroas pappa var en av tiotusentals som reste till Spanien för att kämpa för demokrati, men han talade inte mycket om den tiden. Efter hans död hittar Kerstin ett kuvert där hela hans liv finns med. Bilder, anteckningsböcker, brev och viktiga papper. Hon använder dessa för att resa i pappans spår. Boken blir en personlig berättelse om det spanska inbördeskriget och en dotters relation till sin pappa. Boken kommer ut 1 maj 2013 och kostar 150 kr + porto. Boken kan beställas från Migra Förlag www.migra.nu

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.