Kerstin Gustafsson-Figueroa föreläser i Piteå och Stockholm

index

Journalisten och författaren Kerstin Gustafsson-Figueroa berättar om sin bok ”Farsan, Spanien, kriget och jag”

När fascismen växte sig stark i Europa på 1930-talet gjorde Erik Gustafsson som tusentals andra unga män och kvinnor från hela världen. Han reste som frivillig till Spanien. Nu är han borta och kan inte själv längre berätta hur det var. Därför skriver Kerstin Gustafsson Figueroa sin pappas historia. Men det är en berättelse inte bara om honom, utan om så många fler, en hel generation, om en annan tid och en annan värld.

Torsdag 10 april på Piteå stadsbibliotek kl 19. Mer information finns hos Piteå stadsbibliotek

Måndag 28 april kl 18 på ABF-huset i Stockholm. Arrangörer: ABF Stockholm, Arbetarnas kulturhistoriska sällskap, Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek samt tidningen Arbetet. Mer info på ABF Stockholms hemsida

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.