De spanienfrivilliga hyllas genom manifestationer på 1 maj i Stockholm och Göteborg

Stockholm: Till minne av de frivilliga som kämpade mot fascismen under Spanska inbördeskriget samlas vi kl 09.30 vid La Mano-monumentet på Katarinavägen, Södermalm. Programmet för mötet beräknas ta ca 1 timme. Det blir musik av Vänsterns blåsorkester och sång av kören Extra salt. Talar gör representanter från LO-distriktet Stockholm, Stockholms arbetarkommun, Ung Vänster, Stockholms LS, SSU och SKP.

Göteborg: Samling på Masthuggstorget kl 11 till minne av de svenska spanienfrivilliga. Huvudtal från SEKO Sjöfolk, apelltal från arbetarrörelsens ungdomsförbund. Jenny Wrangborg läser dikter om internationell solidaritet och facklig kamp.  Musik och bokförsäljning. Arrangör: Svenska Spanienfrivilligas vänner

Till minne av de frivilliga som kämpade mot fascismen under Spanska inbördeskriget samlas vi kl 09.30 vid La Mano monumentet på Katarinavägen, Södermalm. Programmet för mötet beräknas ta ca 1 timme. Det blir musik och talar gör bl a Bengt Sandberg, LO-distiktet Stockholms län, Maj-Britt Theorin (s) och Jonas Sjöstedt (v).

Fackföreningarna uppmanas ta med sina fanor!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.