Årsmöte med föredrag om politiska situationen i dagens Spanien

20150322_152331

Söndag 22 mars höll föreningen årsmöte på Kvinnofolkhögskolan. Ett 20-tal personer deltog och efter avslutade årsmötesförhandlingar höll dokumentärfilmarna Martin Jönsson och Pontus Hjorthén öppet föredrag. De visade filmklipp från de svenska spanienfrivilligas återvändande till Spanien 1996 och berättade sedan om stämningar i dagens Spanien. De behandlade även regionalvalet i Andalusien, som hölls samma dag, där det nybildade vänsterpartiet Podemos skördade framgångar. Podemos har bland annat profilerat sig genom löften om att den s.k. anhörigrörelsen i Spanien, där barn och barnbarn till avrättade republikaner samlas för att gräva upp sina släktingar i de massgravar som finns runtom i Spanien, skall ges starkare inflytande.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.