De spanienfrivilliga hyllas genom manifestationer på 1 maj i Stockholm och Göteborg

Stockholm: Till minne av de frivilliga som kämpade mot fascismen under Spanska inbördeskriget samlas vi kl 09.30 vid La Mano-monumentet på Katarinavägen, Södermalm. Programmet för mötet beräknas ta ca 1 timme. Det blir musik av Vänsterns blåsorkester och sång av kören Extra salt. Talar gör representanter från LO-distriktet Stockholm, Stockholms arbetarkommun, Ung Vänster, Stockholms LS, SSU och SKP. Arrangör är LO-distriktet Stockholm.

Göteborg: Samling på Masthuggstorget kl 11 till minne av de svenska spanienfrivilliga. Huvudtal från SEKO Sjöfolk och apelltal från arbetarrörelsens ungdomsförbund. Särskilt inbjuden talare är i år Astrid Menasanch Tobieson, regissör och dramatiker verksam i Göteborg och Madrid. Astrid har i olika forum uppmärksammat ”medborgarskyddslagen”, den spanska högerregeringens inskränkningar av demonstrationsfriheten och andra demokratiska fri- och rättigheter. Hon tog initiativ till det breda upprop som publicerades i maj 2014 och fick internationell uppmärksamhet. Musik och försäljning av böcker och flaggor i den spanska republikens färger.
Arrangör: Svenska Spanienfrivilligas vänner

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.