”TILL DE TAPPRES MINNE” 1936–2016

I år är det 80 år sedan det spanska inbördeskriget bröt ut och de Internationella brigaderna bildades till försvar för demokratin och för ett fritt Spanien. Detta uppmärksammas i slutet av oktober då föreningen Svenska Spanienfrivilligas Vänner inbjuder till ett evenemang i Kristdala, Småland.

KRISTDALA 23 OKTOBER

stockholm20151202doden-betyder

Kl 14.00–15.30 i Hembygdsgården: Berättelser om Olle Meurling
Olle Meurling, bördig från Kristdala, var den förste svensk att enrollera sig i de Internationella brigaderna och även en av de första att stupa. Några släktingar till Olle berättar om honom ur olika synvinklar; Magnus Meurling om ”Meurlingarna” i Kristdala och om Olles uppväxtår; Lennart Mogren om en resa till Spanien i Olles fotspår; Susanna Lovén om Olles konstnärskap med presentation av en ny bok med Olles teckningar/karikatyrer. Kaffe och tilltugg kommer att finnas till självkostnadspris.

Kl 16.00 i Prästgårdsparken: Minnesstund
Vi går gemensamt till Prästgårdsparken för en minnesstund vid minnesstenen över Olle Meurling. Kransnedläggning, appeller, faninvigning, musik och sång.

Väl mött!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.